Mezinárodní soubor

Našeingredience

Ve společnosti Müller používáme pouze vybrané ingredience ... Věděli jste to? Tak se podívejme, jak dobře to opravdu víte! Vyzkoušejte kvíz ingrediencí!

Naše ingredience - Müller kvíz

Lahodnékakao

U kakaa nás zajímají boby - Kdo je objevil?

A. Aztékové B. Mayové C. Inkové

Svatá odměna

Od 14. století Aztékové používali posvátné semeno kakaa jako surovinu pro výdatný nápoj, ale také jako oběť a platební prostředek. Kakao se nyní pěstuje hlavně v Africe a obsahuje řadu cenných složek, jako jsou bílkoviny, minerály a polyfenoly. Po sklizni jsou kakaové boby fermentovány a sušeny a poté slouží jako základ čokolády a jiných pochoutek.

Naše ingredience - Müller kvíz

JemnáVanilka

Královna koření

Dokonce i Aztékové využili příjemné aroma vanilky, aby změkčili hořkost kakaa. Vanilka, druh orchideje, původem pochází ze Střední Ameriky a nyní se pěstuje hlavně na ostrovech v Indickém oceánu. Po sklizni podstoupí vanilkové lusky složitý čtyřtýdenní proces, což je jeden z důvodů jejich vysoké ceny: Vanilka je po šafránu druhým nejdražším kořením na světě.

Naše ingredience - Müller kvíz

Křupavéořechy

Rozlouskneš tenhle oříšek? Kolik ořechů za rok průměrně sníme?

A. 0.5 KILOGRAMU B. 2.5 KILOGRAMU C. 3.7 KILOGRAMU

Tvrdá skořápka - lahodný střed

Ořechy zřejmě zrychlují srdeční tep nejen veverkám: Průměrná spotřeba ořechů je 3,7 kilogramu na osobu - velká část, samozřejmě, v době Vánoc.

Naše ingredience - Müller kvíz

Exotickáskořice

Koření s historií

Skořice je jedním z nejstarších známých koření. V roce 3000 před naším letopočtem bylo v Číně objeveno, že vrstva mezi vnější a střední kůrou skořice po vysušení a mletí vyvíjí lahodnou vůní. Rozlišuje se mezi ceylonskou a cassia skořicí, kdy ceylonská je jemná skořice se sladkou, mírně hořkou vůní a je považována za kvalitnější.

Naše ingredience - Müller kvíz

Stimulujícíkáva

Stimulant z Afriky

Předpokládá se, že zemí původu kávy je oblast Kaffa v Etiopii. Kávové zrno - botanicky řečeno - vůbec není zrno, ale jádro semen kávového keře, která vypadají jako třešně. Celosvětově existuje asi 40 různých odrůd, ale nejčastěji se používají odrůdy Arabica a Robusta. Pro chuť kávy je obzvláště důležité pražení: Aroma je určeno teplotou a jeho délkou.

Naše ingredience - Müller kvíz

Jemnákrupice

Nejjemnější zrno

Krupice se připravuje podobně jako mouka - mlýn je však nastaven tak, aby zrno velmi jemně rozdrtil. Kromě pšeničné krupice je zde také krupice vyrobená z ovsa, ječmene, prosa nebo pohanky. Pro náš Müller Semolina Pudding s třešňovou omáčkou používáme nejkvalitnější kukuřičnou krupici a pro naše další krupicové pudingy pšenici tvrdou.

Naše ingredience - Müller kvíz

Silnárýže

Jaká odrůda rýže je ideální pro mléčnou rýži?

A. Balila rýže B. Basmati rýže C. Risotto rýže

Zrno plné energie

Pro Müller Riso se nejčastěji používá piemontská kulatozrnná rýže odrůdy Balila - tradiční, originální odrůda. Je ideální pro přípravu mléčné rýže, protože během vaření absorbuje hodně tekutiny. Nejlepší podmínky pro chutnou a kvalitní mléčnou rýži.

Naše ingredience - Müller kvíz

Křupavécereálie

Které božstvo dalo jméno cereáliím?

A. BOHYNĚ OVSA B. BOHYNĚ JEČMENE C. BOHYNĚ ZEMĚDĚLSTVÍ

Božské křupání

Cereálie byly pojmenovány po římské bohyni zemědělství a pícnin: Ceres. Na její počest slavili Římané svátek, který je považován za předchůdce dnešního sklizňového festivalu. Dnes je termín obiloviny běžně používán jako termín pro obilné výrobky a obilné plodiny. Obsahují vitamíny a minerály, hořčík, železo a vlákninu a příznivě ovlivňují hladinu cukru v krvi a cholesterol.

Naše ingredience - Müller kvíz

Ovocnározmanitost

Kolik různých druhů ovoce existuje?

A. cca. 20,000 B. cca. 40,000 C. cca. 60,000

Za všechno může jablko

Nejenže jablko způsobilo, že Adam a Eva byli vyhoštěni z ráje - je také zodpovědné za to, že na celém světě existuje více než 40 000 různých druhů ovoce. Protože samotné jablko má 20 000 odrůd, takže tvoří polovinu z nich.

Gratulujeme ke skvělým bodům! Jste profesionál, pokud jde o dobrý vkus. Jen tak dál!

Nakonec jsi získal bodů. Pro příležitostného gurmána docela chutné!

Věř tomu nebo ne, ale dosáhl jsi pouze bodů. To je někde mezi ne zrovna chutným a dost zvláštním, pokud se budeme bavit o jídle. Zkus to znovu!